Tegning af fly med skudhuller

Masterclass i adfærdsforandring

Adfærdsforandring tilbyder et helt nyt sæt værktøjer, uanset om dit mål er at ændre adfærd hos borgere, virksomheder eller medarbejdere i din egen organisation. Flere ministerier, styrelser, kommuner og organisationer får øjnene op for potentialet. Men hvordan tager man skridtet fra idé til praksis?

På masterclassen vil en kombination af forskningsbaserede indsigter og praktiske cases gøre dig i stand til at identificere adfærdsudfordringer og tage stilling til, hvordan adfærdsforandring kan bringes i spil som løsning. Vi uddanner dig ikke til adfærdsdesigner, fordi vi mener adfærdsforandring kræver en kombination af stærke fagligheder. Derimod klæder vi dig på til at skabe et adfærdsprojekt fra bunden og lede det sikkert i mål. Du får altså værktøjer til at skabe og lede projekter, der kan flytte adfærd.

På uddannelsen tager vi udgangspunkt i din egen case i form af et eksekveringsklart projekt. Du skaber altså dit eget adfærdsprojekt med udgangspunkt i en aktuel udfordring fra din organisation, og får sparring undervejs fra kursusleder, deltagere og eksperter. 

Dit udbytte: 

  • Indsigter fra adfærdsforskningen og metoder til at arbejde med at nudge en anden adfærd frem gennem adfærdsdesign.
  • Bekendtskab med mange konkrete eksempler fra både offentlige organisationer og virksomheder.
  • Mulighed for at arbejde med din egen case igennem forløbet samt masser af sparring.
  • Værktøjer til at identificere adfærdsudfordringer og bruge adfærdsforandring som løsning ved hjælp af de ni adfærdsdrivere.
  • Egenskaber til at scope, designe og lede et adfærdsprojekt fra start til slut med inddragelse af de rigtige specialistkompetencer.
  • Evnerne til at kvalitetssikre adfærdsprojekter herunder udvikle og gennemføre effektmåling og evaluering.

Masterclass henvender sig til dig, der arbejder med at skabe forandringer og ændre adfærd. Måske er du beslutningstager i en offentlig organisation eller ansvarlig for konkrete borger- og virksomhedsrettede projekter i eksempelvis et ministerium eller en styrelse. Lige meget hvad, så er dette din mulighed for at klæde dig selv på til at udvikle, lede og kvalitetssikre projekter med adfærdsforandring.

Kursusleder

Torben Clausen
Direktør, Operate

Torben er udviklingsdirektør i forandringsbureauet Operate. Operate er specialister i at skabe samfundsforandringer, og her spiller forandring af adfærd blandt borgere og ansatte en nøglerolle. Torben har arbejdet som specialist i adfærdsforandring og metoder til adfærdsdesign gennem flere år. Han har stået i spidsen for udvikling af Operates metoder indenfor adfærdsforandring.

Læs mere og se programmet her