Lukker dine medarbejdere hackere ind i virksomheden?

97 pct af danske topledere har cybertruslen på listen over bekymringspunkter.

computer mennesker digital

Og hver anden danske topleder er meget bekymret for cybertruslen. Det viser en frisk undersøgelse fra PwC.

For at mindske truslen indkøber virksomheder tekniske løsninger og digitale værn som firewalls, antivirus og e-mailbeskyttelse.

Og det er vigtigt – men det er langt fra nok. 

9 ud af 10 cyberangreb begynder med en menneskelig fejl. Et klik på et phishing-link. En åben computer uden opsyn. En medarbejder, der bærer sit ID-kort synligt i S-toget.

Medarbejderne begår sjældent fejl med vilje. De vil bare gerne gøre et godt stykke arbejde.

Når det går for stærkt, kan det gå galt: I sin stræben efter hurtig eksekvering klikker Peter på linket. Og bag fejl 404 vinduet har den cyberkriminelle taget det første skridt i et angreb.

Misforståede hensyn kan føre til dårlige beslutninger: Midt under arbejdet i lufthavnsloungen ringer chefen, så Julie rejser sig fra sin laptop for at tage opkaldet. På mindre end 30 sekunder ved skærmen har hackeren opnået adgang.

Dårlige vaner kan medføre risici: På vej hjem i S-toget glemmer Mads at putte sit medarbejder-ID i tasken. Men kortet bliver afluret, kopieret og giver kriminelle adgang til virksomheden.

Ansvaret ligger hos virksomheden.

Tekniske løsninger og digitale værn som firewalls, antivirus og netværksadskillelse er vigtig for din virksomheds cybersikkerhed.

Men det er langt fra nok.

Det er dit ansvar, at dine medarbejdere er klædt på til at arbejde cybersikkert. Det handler om, at de bruger stærke adgangskoder til at beskytte indgange til systemerne. Om at kunne spotte mistænkelige mails og undgå phishing. Om at skelne mellem almindelige og fortrolige informationer. Om at gemme og dele dokumenter sikkert. Det handler om at beskytte din virksomhed, jeres forretningskritiske data og værne om udstyr, så uvedkommende ikke kan få adgang.

Medarbejderne skal vide, hvorfor cybersikkerhed er vigtigt, og hvad det betyder. Og så skal de vide, hvordan de løser deres opgaver effektivt uden at gå på kompromis med sikkerheden.

IT-sikkerhed er en adfærdsbaseret forretningsudfordring

Digitaliseringen giver os mulighed for at udvikle de interne forretningsprocesser, men det øger samtidig risikoen for brud på informationssikkerheden. Hvis denne skal sikres, er det nødvendigt at erkende, at IT-sikkerhed ikke er en primær teknisk udfordring, men en forretningsmæssig udfordring der bunder i medarbejdernes adfærd. Kun ved at sætte fokusere på medarbejdernes IT-sikkerhedsvaner kan I derfor sikre jeres organisations IT-sikkerhed.

Lad os hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere på, så de ikke er cyberkædens svage led. Men at de i fremtiden er et aktivt værn mod cyberangreb i din virksomhed.

Kontakt vores chefrådgiver og it-specialist Philippe Jessen og få en uformel snak om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed.