Ny masterclass skal uddanne ledere til at skabe sociale forandringer

I samarbejde med Altinget og Mandag Morgen lancerer vi til efteråret ny masterclass, som sætter fokus på systemiske forandringsmetoder og partnerskaber.

vision hånd sky himmel

Der er brug for en systemisk tilgang til at skabe forandringer, hvis vi skal knække komplekse sociale samfundsproblemer, som vi som samfund ikke har fået bugt med. Derfor har vi udviklet en unik Masterclass, for ledere i fonde, kommuner og organisationer, fastslår Jonas Keiding Lindholm, direktør for tænketanken Mandag Morgen. 

Forløbet strækker sig over seks moduler og tager afsæt i en samlet model for at forstå systemisk forandring udviklet af Operate.

Udfordringer såsom den grønne omstilling, overvægt blandt børn og social ulighed er alle eksempler på komplekse samfundsproblemer, som ikke kan løses af én aktør med et enkelt greb. Derfor er denne masterclass vigtig, hvis vi vil lykkes med at tage livtag med disse problemer på en bæredygtig måde, fortsætter Jonas Keiding Lindholm.

Undervisning fra både danske og udenlandske frontløbere.

Uddannelsen ledes af Anders Dybdal, adm. direktør og rådgiver i forandringsbureauet Operate, og byder bl.a. på faglige indspark og inspiration fra danske og internationale pionerer som bl.a.:

  • John Kania Amerikansk forfatter og forandringsagent, tidl. CEO for den globale social impact konsulentvirksomhed FSG og i dag leder af Collective Change Lab. 
  • Alex Fox, Britisk aktivist, forfatter og CEO for Shared Lives Plus, der er en netværksbaseret indsats, hvor familier åbner deres hjem og dagligdag op for andre med behov for ekstra støtte i hverdagen. 
  • Britt Wendelbo, dansk forandringspioner indenfor bl.a. patientsikkerhed og i dag programchef i TrygFonden, hvor hun arbejder for at flere danskere skal bo trygt – helt fri for indbrud.

Vi har sammensat et forløb, hvor deltagerne får indsigter fra forskning i systemisk forandring, og metoder til at skabe varig, social forandring gennem partnerskaber. De stifter bekendtskab med mange aktuelle og konkrete eksempler fra ind- og udland, og er med til at skabe et fagligt miljø i Danmark omkring systemisk forandring, fortæller Anders Dybdal, der har stor erfaring med at skabe samfundsforandring i samarbejde med særligt fonde, kommuner og civilsamfund.

Alle deltagere skal medbringe en problemstilling, som de vil arbejde med i forløbet. Den vil også være case for en mindre eksamensopgave, der skal afleveres og præsenteres mundtligt. 


Masterclasses i agnda setting og adfærdsforandring

Masterclass i systemisk forandring er en udvidelse af porteføljen af kurser, som Altinget/Mandag Morgen og Operate allerede afvikler sammen. I næste måned er der både opstart på syvende masterclass i adfærdsforandring samt tredje omgang af masterclass i agenda setting.

Du kan læse mere om kurset her